Grdobin rep s krompirjem
Z receptom morske spake in krompirjem boste očarali svoje goste! Brez kosti in z samo eno osrednjo kostjo ter čvrsto in kompaktno konsistenco mesa je odlična za peko v pečici. V tem receptu smo spekli grdobin rep v grobi panaturi z limonino aromo, katera pusti meso ribe čvrsto in poudarja občutljiv okus morja. Ta hrustljavi užitek se odlično poda s krompirčkom.
- 500 g file grdobinega repa
- 80 g Domač kruh
- 20 g Extra deviško oljčno olje
- 1 ščepec timijan
- 1 ščepec Črn poper
- 1 limonina lupina
Najprej pripravite panaturo: kruh zrežite na kockice in ga vstavite v mešalnik. Dodajte ekstra deviško oljčno olje, sol, poper, timijanove liste in naribano limonino lupino, da dobite grobo konsistenco. Nato vzemite rep ribe, predhodno očiščen in odstranite osrednjo hrbtenično kost. Namastite pladenj z olivnim oljem, postavite ribo v pladenj in pokrijte s panaturo. Pecite ribe v predogreti pečici segreti na 180 stopinj približno 15 minut ali dokler skorja lepo pozlati.