info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Grdobin rep s krompirjem

Z receptom morske spake in krompirjem boste očarali svoje goste! Brez kosti in z samo eno osrednjo kostjo ter čvrsto in kompaktno konsistenco mesa je odlična za peko v pečici. V tem receptu smo spekli grdobin rep v grobi panaturi z limonino aromo, katera pusti meso ribe čvrsto in poudarja občutljiv okus morja. Ta hrustljavi užitek se odlično poda s krompirčkom.

 

Grdobin rep s krompirjem
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    12 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    12 min
    Grdobin rep s krompirjem
    Votes: 1
    Rating: 5
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      12 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      12 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Najprej pripravite panaturo: kruh zrežite na kockice in ga vstavite v mešalnik. Dodajte ekstra deviško oljčno olje, sol, poper, timijanove liste in naribano limonino lupino, da dobite grobo konsistenco. Nato vzemite rep ribe, predhodno očiščen in odstranite osrednjo hrbtenično kost. Namastite pladenj z olivnim oljem, postavite ribo v pladenj in pokrijte s panaturo. Pecite ribe v predogreti pečici segreti na 180 stopinj približno 15 minut ali dokler skorja lepo pozlati.