info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Polnjeni lignji

 

Polnjeni lignji
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print
    Polnjeni lignji
    Votes: 1
    Rating: 5
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Sestavine
      Porcije za:
      Priprava

      Očistimo lignje in v skledo položimo lovke s plavutmi, veliko peteršilja in mletega česna. Dodamo krušne drobtine, nariban parmezan, pinjole ali sesekljane mandlje, sol in poper.
      Dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja in belega vina dokler ne nastane kompaktna in vlažna mešanica. Z žlico napolnimo lignje, vendar ne v celoti, da ne pride do odpiranj in izlivov med kuhanjem. Lignje zapremo z zobotrebcem.
      Pripravimo ponev, obloženo s peki papirjem, razporedimo lignje ter pomočimo z belim vinom. Lignje pečemo v pečici 20 minut na 180°.