Rep grdobine na žaru
Grdobina ali spaka na žaru je okusen in preprost recept, ki zahteva le zelo malo sestavin.
Sestavine
- 1 kg filetov morske žabe
- 5 žlic Ekstra deviško oljčno olje
- 100 ml Suhega belega vina
- vejica Vejica rožmarina
- vejica Timijana
- ščepec Črn poper
- ščecec Sol
Porcije za: osebi
Priprava
Najprej pripravite panaturo: kruh zrežite na kockice in ga vstavite v mešalnik. Dodajte ekstra deviško oljčno olje, sol, poper, timijanove liste in naribano limonino lupino, da dobite grobo konsistenco. Nato vzemite rep ribe, predhodno očiščen in odstranite osrednjo hrbtenično kost. Namastite pladenj z olivnim oljem, postavite ribo v pladenj in jih pokrijte s panuro. Pecite ribe v predogreti pečici, segreti na 180 stopinj približno 15 minut ali dokler skorja ne pozlati lepo.