info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Sipe v črnilu

Sipa v črnilu je zelo okusna ribja jed, kateri priporočamo kot prilogo nekaj rezin polente na žaru ali kot dodatek k testeninam.

 

Sipe v črnilu
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 15 min
    Čas kuhanja
    20 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 15 min
    Čas kuhanja
    20 min
    Sipe v črnilu
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 15 min
      Čas kuhanja
      20 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 15 min
      Čas kuhanja
      20 min
      Priprava

      Začnemo s segrevanjem olja v ponvi z dvemi stroki česna skupaj z sipami za približno 10-15 minut, stroke odstranite. Sedaj dodamo ščepec soli in popra ter črnilo in zalijemo z vinom in pustimo, da vino izhlapi. Začinimo z dvemi žlicami paradižnikove omake in naprej kuhamo sipe dokler se omaka ne zgosti (približno 20 minut). Ko je pripravljeno potresemo z mletim peteršiljem. Postrezite toplo.