info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Škampi alla busara

Škampi alla busara so pripravljeni le z nekaj sestavinami.

 

Škampi alla busara
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    20 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    20 min
    Škampi alla busara
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      20 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      20 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Najprej dobro očistite škampe in z ostrim nožem ali škarjami zarežite navpično rez na hrbtu ali na želodcu. Lahko pa se jih celo pusti cele. V ponvi z nekaj oljčnega olja in strokom česna dodamo cel svež čili, katerega kasneje odstranimo. Dodamo krušne drobtine, s katerimi zgostimo paradižnikovo omako in hitro premešamo. Nato dodamo škampe in mešamo z belim vinom.
      Pustimo, da za kakšno minut izhlapeva in dodamo ščepec soli z olupljenimi paradižniki, razrezanimi na majhne koščke, zmešamo in pokrijemo s pokrovom ter pustimo kuhati 15 minut. Nazadnje dodamo drobno sesekjan peteršilj in, ko je kuhano, ga potresemo na rake.

      Ne pozabite odstraniti čilija in stroka česna, preden postrezete škampe alla busara!