Škampi alla busara
Škampi alla busara so pripravljeni le z nekaj sestavinami.
- 1 kg Škampi
- 300 g Pelati
- 50 ml Suho belo vino
- 20 g Krušne drobtine
- 1 strok česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 Svež čili
- 1 ščepec Extra deviško oljčno olje
- 1 ščepec Soli
Najprej dobro očistite škampe in z ostrim nožem ali škarjami zarežite navpično rez na hrbtu ali na želodcu. Lahko pa se jih celo pusti cele. V ponvi z nekaj oljčnega olja in strokom česna dodamo cel svež čili, katerega kasneje odstranimo. Dodamo krušne drobtine, s katerimi zgostimo paradižnikovo omako in hitro premešamo. Nato dodamo škampe in mešamo z belim vinom.
Pustimo, da za kakšno minut izhlapeva in dodamo ščepec soli z olupljenimi paradižniki, razrezanimi na majhne koščke, zmešamo in pokrijemo s pokrovom ter pustimo kuhati 15 minut. Nazadnje dodamo drobno sesekjan peteršilj in, ko je kuhano, ga potresemo na rake.
Ne pozabite odstraniti čilija in stroka česna, preden postrezete škampe alla busara!