info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Vinjena hobotnica

Ta izvrstna morska jed lahko posterežemo tudi hladno ali v solati, lahko se pa tudi pripravi izvirne bruskete ali pa jo postreže z špageti, kjer na manjše koščke razrežemo hobotnico.

 

Vinjena hobotnica
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 15 min
    Čas kuhanja
    60 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 15 min
    Čas kuhanja
    60 min
    Vinjena hobotnica
    Votes: 1
    Rating: 5
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 15 min
      Čas kuhanja
      60 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 15 min
      Čas kuhanja
      60 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Očistite hobotnico in jo razrežite na koščke velike kot oreh. V ponvi segrejte olje, stroke česna, lovor in sesekljan čili.

      Dodajte hobotnico na koščke in pečite nekaj sekund, nato dodajte nekaj rdečega vina, malo sesekljanega peteršilja, kuhajte do vrenja in spustite plamen; pokrijte s pokrovom in kuhajte vsaj še 40-50 minut, odvisno od trdote hobotnice. Nekaj trenutkov pred odstranitvijo hobotnice z ognja dodajte nekaj sesekljanega peteršilja in posolite. Na koncu pustite vse ohladiti za kakšno minuto.