Vinjena hobotnica
Ta izvrstna morska jed lahko posterežemo tudi hladno ali v solati, lahko se pa tudi pripravi izvirne bruskete ali pa jo postreže z špageti, kjer na manjše koščke razrežemo hobotnico.
Sestavine
- 1 kg Hobotnica
- 1/2 l Rdečega vina
- 3 stroke česna
- 1 Svež čili
- 6 žlic Extra deviško oljčno olje
- 3 žlice Sesekljan peteršilj
- nekaj Lovorjevih listov
- ščepec Soli
Porcije za: osebe
Priprava
Očistite hobotnico in jo razrežite na koščke velike kot oreh. V ponvi segrejte olje, stroke česna, lovor in sesekljan čili.
Dodajte hobotnico na koščke in pečite nekaj sekund, nato dodajte nekaj rdečega vina, malo sesekljanega peteršilja, kuhajte do vrenja in spustite plamen; pokrijte s pokrovom in kuhajte vsaj še 40-50 minut, odvisno od trdote hobotnice. Nekaj trenutkov pred odstranitvijo hobotnice z ognja dodajte nekaj sesekljanega peteršilja in posolite. Na koncu pustite vse ohladiti za kakšno minuto.