info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Ražnjiči škampov s panceto na žaru

Home/Ražnjiči škampov s panceto na žaru

Ražnjiči škampov s panceto na žaru

Preprosta morska specialiteta za vsak piknik

Ražnjiči škampov s panceto na žaru
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    2 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    4 min
    Porcije za Čas priprave
    2 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    4 min
    Ražnjiči škampov s panceto na žaru
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      2 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      4 min
      Porcije za Čas priprave
      2 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      4 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Najprej je treba škampe oprat pod tekočo vodo in odstranit notranje organe, po želji lahko pustimo zadnji kos repa za lepši izgled.
      Z ostrim nožem zarežemo na zadnji strani škampa in odstranimo črevesje(črni trakec).

      Škampe osušite s kuhinjskim papirjem, ter rake posujte z vašo najljubšo mešanico začimb.

      Z listom bazilike na hrbtni strani rake ovijemo v rezino pancete in jih nataknemo 3 ali 4 na vsak ražnjič.

      Na rešetki pečemo na srednji temperaturi, cca. 170-180 ° C in občasno obračamo, dokler se raki ne spečejo in slanina zapeče. V primeru prevelikega ognja zapremo pokrov ali premaknemo rake na varnostno območje brez žerjavice.

      Škampe serviramo še tople.