info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Brancin z zelišči v slanem oklepu

Home/Brancin z zelišči v slanem oklepu

Brancin z zelišči v slanem oklepu

Brancin z zelišči v slanem oklepu
Votes: 2
Rating: 2.5
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    2 osebe 30 min
    Čas kuhanja
    40 min
    Porcije za Čas priprave
    2 osebe 30 min
    Čas kuhanja
    40 min
    Brancin z zelišči v slanem oklepu
    Votes: 2
    Rating: 2.5
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      2 osebe 30 min
      Čas kuhanja
      40 min
      Porcije za Čas priprave
      2 osebe 30 min
      Čas kuhanja
      40 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Pripravite pečico na 200° in očistite ribe. Sesekljamo zelišča, česen in naribamo limonino lupino; shranito žlico aromatičnih zelišč, čajno žličko limonine lupine in česen, katere boste uporabili za filanje trebuha ribe. Stepite jajčne beljake in nežno vključite aromatična zelišča. Dodamo naribano limono lupino in drobno sol ter zmešamo vse skupaj.

      Na listu za peko razmažite tanko plast (približno 1,5 cm) dobljene mešanice, s čimer se oblikuje postelja za brancina v kateri se bo kuhal. Nato postavite ribo nad slano posteljo, ki je bila predhodno aromatizirana z mletim česnom, aromatičnimi zelišči in limoninimi lupinami v trebuhu; pokrijete brancina z debelo mešanico soli, ter ga nežno pritisnete, da se mešanica lepo prileže. Postavite v vročo pečico za približno 40 minut (cca 25min za manjše ribe 300-400g) minut. Po peki odstranite brancina in pustite, da počiva nekaj trenutkov, nato z majhnim kladivom zlomite slan oklep in nadaljujte z odstranjevanjem kože ribe ter odstranitvijo osrednje kosti.

      Priporočamo kuhan ali pečen krompir kot prilogo, postrežen s tankim slojem oljčnega olja.