Gratinirane kapesante na provansalsko
Gratinirane kapesante so hitra in enostavna morska jed, a vendar rafiniranega okusa, kateri je kot nalašč lahko priloga vašim posebnim večerom, ali pa tudi kot glavna jed, če se odločite za okusno in lahkotno večerjo.
- 4 Kapesante
- 60 g Paradižnik v grozdu
- 1 strok Česen
- 30 g Parmezan
- 250 g Rastlinska juha
- 60 g Krušne drobtine
- ½ kozarca Ekstra deviško oljčno olje
- ščepec Peteršilj
- ščepec Bazilika
- vejica timijan
- ščepec Marjoram
- ščepec Sol
- ščepec Črn poper
Začnemo tako, da pokrovače postavimo v pekač s skodelico navzdol. Da bi jih obdržali v livelu in preprečili, da bi polnjenje izhajalo iz lupine, jih lahko na ta način podkrepimo: zrežite aluminijasto folijo v dolžini cca 20 cm in jo zvijte, dokler ne dobite palice, ki jo boste priključili na obeh koncih in oblikovali obroč, nato ga postavite pod vsako pokrovačo. Pripravimo polnjenje: kruh s pomočjo mešalnika zmešajte v drobtine, nato ga postavite v skledo in dodajte nariban parmezan in zdrobljen česen.
Vzememo zelišča (peteršilj, bosiljak, marjoram in timijan) in jih nasekamo. Zmešamo s kruhom, soljo in poprom ter dodamo olje od katerega spravimo tudi nekaj žlic na stran za kasneje. Za boljšo mešanico dodajajte juho, dokler ne dobite debele mešanice, ne preveč tekoče ali preveč goste. Na tej točki zrežite paradižnike na koščke in jih položite na pokrovače. Na koncu posipamo pokrovače z mešanico drobtin in zelišč in pokapljamo z preostalim aromatiziranim oljem. V vročo pečico postavite na 250° za 20-25 minut, dokler površina ne porjavi.
Dober tek!