info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Gratinirane kapesante na provansalsko

Gratinirane kapesante so hitra in enostavna morska jed, a vendar rafiniranega okusa, kateri je kot nalašč lahko priloga vašim posebnim večerom, ali pa tudi kot glavna jed, če se odločite za okusno in lahkotno večerjo.

 

Gratinirane kapesante na provansalsko
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebi 30 min
    Čas kuhanja
    15 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebi 30 min
    Čas kuhanja
    15 min
    Gratinirane kapesante na provansalsko
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebi 30 min
      Čas kuhanja
      15 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebi 30 min
      Čas kuhanja
      15 min
      Sestavine
      Porcije za: osebi
      Priprava

      Začnemo tako, da pokrovače postavimo v pekač s skodelico navzdol. Da bi jih obdržali v livelu in preprečili, da bi polnjenje izhajalo iz lupine, jih lahko na ta način podkrepimo: zrežite aluminijasto folijo v dolžini cca 20 cm in jo zvijte, dokler ne dobite palice, ki jo boste priključili na obeh koncih in oblikovali obroč, nato ga postavite pod vsako pokrovačo. Pripravimo polnjenje: kruh s pomočjo mešalnika zmešajte v drobtine, nato ga postavite v skledo in dodajte nariban parmezan in zdrobljen česen.

      Vzememo zelišča (peteršilj, bosiljak, marjoram in timijan) in jih nasekamo. Zmešamo s kruhom, soljo in poprom ter dodamo olje od katerega spravimo tudi nekaj žlic na stran za kasneje. Za boljšo mešanico dodajajte juho, dokler ne dobite debele mešanice, ne preveč tekoče ali preveč goste. Na tej točki zrežite paradižnike na koščke in jih položite na pokrovače. Na koncu posipamo pokrovače z mešanico drobtin in zelišč in pokapljamo z preostalim aromatiziranim oljem. V vročo pečico postavite na 250° za 20-25 minut, dokler površina ne porjavi.
      Dober tek!