info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Hobotnica v krompirjevi solati

Topla hobotnica in krompirjeva solata sta odlični poletni jedi, ki nikoli ne izgineta iz mode. Jed, ki je lahka in poudarja mediteranske okuse.

 

Hobotnica v krompirjevi solati
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 20 min
    Čas kuhanja
    65 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 20 min
    Čas kuhanja
    65 min
    Hobotnica v krompirjevi solati
    Votes: 1
    Rating: 4
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 20 min
      Čas kuhanja
      65 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 20 min
      Čas kuhanja
      65 min
      Sestavine
      Hobotnica v krompirjevi solati
      Limonina omaka
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Začnemo z kuhanjem krompirja približno 30-40 minut od vrelišča vode.
      Medtem očistimo hobotnico. V drugo posodo nalijemo večjo količino vode in dodamo liste lovora in jo zavremo. Ko voda vre, hobotnici potopimo samo lovke in glavo pustimo vzunaj ter tako pustimo nekaj minut. Nato potopimo celo hobotnico, pokrijemo s pokrovom in kuhamo cca 50 minut na zmernem ognju (za vsakih 500 gramov cca 20-25 minut). Medtem se bo krompir skuhal, odlijemo vodo, olupimo in zrežemo na 2-3 cm kocke ter pustimo na toplem. V posodo za kuhanje nalijte stisnjen limonin sok, dodajte soljeno oljčno olje, poper, zaprite in premešajte posodo. Operite in drobno razrežite peteršilj. Takoj, ko bo pripravljena tudi hobotnica, pustite hobotnico malenkost da se ohladi za cca 10 minut, nato jo zrežite na manjše koščke, razdelite jo na glavo ter lovke in razrežite vse na kose približno 2-3 cm. Koščke hobotnice postavite v večjo skledo ter dodajte na kocke narezan krompir, solato začinimo z limonino omako in s sesekljanim peteršiljem ter nežno premešamo. Topla hobotnica v krompirjevi solati je pripravljena!