Hobotnica v krompirjevi solati
Topla hobotnica in krompirjeva solata sta odlični poletni jedi, ki nikoli ne izgineta iz mode. Jed, ki je lahka in poudarja mediteranske okuse.
- 1 kg Hobotnica
- 1 kg Krompir
- 2 Lovorjev list
- 60 g Limonin sok
- 60 g Extra deviško oljčno olje
- ščepec Črn poper
- ščepec Sol
- šopek Peteršilja
Začnemo z kuhanjem krompirja približno 30-40 minut od vrelišča vode.
Medtem očistimo hobotnico. V drugo posodo nalijemo večjo količino vode in dodamo liste lovora in jo zavremo. Ko voda vre, hobotnici potopimo samo lovke in glavo pustimo vzunaj ter tako pustimo nekaj minut. Nato potopimo celo hobotnico, pokrijemo s pokrovom in kuhamo cca 50 minut na zmernem ognju (za vsakih 500 gramov cca 20-25 minut). Medtem se bo krompir skuhal, odlijemo vodo, olupimo in zrežemo na 2-3 cm kocke ter pustimo na toplem. V posodo za kuhanje nalijte stisnjen limonin sok, dodajte soljeno oljčno olje, poper, zaprite in premešajte posodo. Operite in drobno razrežite peteršilj. Takoj, ko bo pripravljena tudi hobotnica, pustite hobotnico malenkost da se ohladi za cca 10 minut, nato jo zrežite na manjše koščke, razdelite jo na glavo ter lovke in razrežite vse na kose približno 2-3 cm. Koščke hobotnice postavite v večjo skledo ter dodajte na kocke narezan krompir, solato začinimo z limonino omako in s sesekljanim peteršiljem ter nežno premešamo. Topla hobotnica v krompirjevi solati je pripravljena!