info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Vongole v omaki

Vongole so zelo bogata morska jed ter preprost recept zelo prijetenega okusa, kateri ima vse note mediterana.

 

Vongole v omaki
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 90 min
    Čas kuhanja
    45 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 90 min
    Čas kuhanja
    45 min
    Vongole v omaki
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 90 min
      Čas kuhanja
      45 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 90 min
      Čas kuhanja
      45 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Za pripravo juhe iz školjk, najprej očistimo dobro školjke. Nato narežemo na kolute čebulo; olupite in narežite zeleno in korenje ter peteršilj in drobnjak. Nazadnje narežite 150g paradižnika na polovice.

      V ponvi segrejte olje skupaj z vso sesekljano zelenjavo, dodajte kozice, popečite nekaj minut na srednjem ognju in zalijte z 50g belega vina ter dodajte paradižnik. Nato prilijemo 500g vode, dodamo grobo sol in bel poper; omako kuhajte vsaj 30 minut na srednjem ognju. Medtem vzamemo školjke, jih odcedimo in potopimo v ponev, v kateri smo popekli strok česna (ki ga odstranimo kasneje). Dodamo nekaj belega vina, pokrijemo s pokrovom in kuhamo na visokem ognju dokler se lupine ne odprejo. Ko je pripravljeno, jih lahko odstranite iz lupin in ostalo tekočino shranimo za kasneje; nekaj školjk pustimo celih za kasneje, kot dodatek omaki z lupino. Vzemite svež čili, zarežite in odstranite semena, nato ga zrežite na trakce.

      V ponvi na olju popečemo stroke česna, katere ko porjavijo odstranimo, dodamo filete sardona in čili. Po nekaj trenutkih dodajte še 150g narezanega paradižnika in pustite, da se emalgamira s soljo in žlico paradižnikovega koncentrata. Medtem, ko se paradižnikova omaka ohladi na nižjo temperaturo, lahko zmiksate zelenjavno mešanico z paličnim mešalcem ter jo dodamo paradižnikovi omaki. Kuhajte vse na zmernem ognju 20-25 minut. Dodamo kozice in kuhamo še približno 8 minut.

      Nazadnje dodamo školjke z lupino in brez. Če je potrebno, solite in dodajte ščepec belega popra. Omaki lahko priložite popečene kruhke.