Hrustljavi losos
Hrustljavi losos je okusna ribja jed pripravljena v trenutku. Idealen recept za navdušiti vaše goste z minimalnim naporom!
Filet lososa kuhamo v pečici, prekritega s hrustljavo panaturo in zelišči.
Kot priloga je idealen pečenen krompir ali sveža solata!
Sestavine
- 4 Lososov file
- 4 rezine kruha
- 1 šopek Peteršilja
- 1 ščepec Kopra
- 2 vejice Timijana
- 1 veijca rožmarina
- 1/2 limonine lupine
- ščepec belega popra
- ščepec Soli
- Extra deviško oljčno olje
Porcije za: osebe
Priprava
Losos položimo na pekač, obloženega s peki papirjem. Rezine kruha razrežemo na kockice in jih zmešamo v mešalniku skupaj z aromatičnimi zelišči, lupino polovice limone, oljem, soljo in poprom. Vse skupaj bolj na grobo zdrobimo, tako da ne dobimo preveč finih drobtin. Pokrijemo z drobtinami lososa ter z vse skupaj še malo kompaktiramo. V vročo pečico postavite na 180 stopinj za 20-25 minut (odvisno od velikosti kosov). Postrezite takoj pečeno.