Polnjeni lignji
Sestavine
- 4 srednji lignji
- 1 strok česna
- 100 g Krušne drobtine
- 1 šopek Peteršilj
- 100 g Pinjole ali mandlji
- 1 ščepec Belega vina
- 1 Ekstra deviško oljčno olje
- 50 g Parmezan
- 1 ščepec Poper
- 1 ščepec Sol
Porcije za:
Priprava
Očistimo lignje in v skledo položimo lovke s plavutmi, veliko peteršilja in mletega česna. Dodamo krušne drobtine, nariban parmezan, pinjole ali sesekljane mandlje, sol in poper.
Dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja in belega vina dokler ne nastane kompaktna in vlažna mešanica. Z žlico napolnimo lignje, vendar ne v celoti, da ne pride do odpiranj in izlivov med kuhanjem. Lignje zapremo z zobotrebcem.
Pripravimo ponev, obloženo s peki papirjem, razporedimo lignje ter pomočimo z belim vinom. Lignje pečemo v pečici 20 minut na 180°.