info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Tuna z limoninim premazom na žaru

Izvrstna in hitro pripravljena morska spelititeta z žara.

 

Tuna z limoninim premazom na žaru
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    4 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 10 min
    Čas kuhanja
    4 min
    Tuna z limoninim premazom na žaru
    Votes: 0
    Rating: 0
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      4 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 10 min
      Čas kuhanja
      4 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Pripravite premaz, s katerim boste marinirali tuno in jo na koncu začinili:
      V skledo dodamo balzamični kis, limonin sok, česen, extra deviško oljčno olje, gorčico, med in drobno sesekljan rožmarin. Z metlico močno zmešamo vse sestavine.

      Premaz, katerega dobite, razdelite na dva dela, polovico jo boste uporabili najprej za marinado, preostali del pa kot spremljevalno omako, ob času postrežebe tunino z žara na mizo.

      Razporedite rezine tune v mariniraturi, jih potresete z glazuro ravno toliko časa, da je žar pripravljen za peko (10min).

      Postavite marinirano tuno na naoljeno gardelo žara za cca minuto na vsako stran ter jo medtem ne premikajte, da pridobi lepo narisane črte žara