Tuna z limoninim premazom na žaru
Izvrstna in hitro pripravljena morska spelititeta z žara.
Sestavine
- 3 žlice limoninega soka
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 žlički medu
- 2 žlici nasekljanih listov svežega rožmarina
- 3/4 skodelice olivnega olja
- 4 rezine tune debeline 2-3 cm
- 1 ščepec mletega črnega popra
- 1 ščepec Soli
Porcije za: osebe
Priprava
Pripravite premaz, s katerim boste marinirali tuno in jo na koncu začinili:
V skledo dodamo balzamični kis, limonin sok, česen, extra deviško oljčno olje, gorčico, med in drobno sesekljan rožmarin. Z metlico močno zmešamo vse sestavine.
Premaz, katerega dobite, razdelite na dva dela, polovico jo boste uporabili najprej za marinado, preostali del pa kot spremljevalno omako, ob času postrežebe tunino z žara na mizo.
Razporedite rezine tune v mariniraturi, jih potresete z glazuro ravno toliko časa, da je žar pripravljen za peko (10min).
Postavite marinirano tuno na naoljeno gardelo žara za cca minuto na vsako stran ter jo medtem ne premikajte, da pridobi lepo narisane črte žara