Testenine z rakovico
- 1 kg rakovic (grancipor)
- 400 g Špageti
- 2 Stroka česna
- 1 čili
- 6 žlic Extra deviško oljčno olje
- 1/2 kozarca Belega vina
- 250 g Paradižnik v grozdu
- 1 žlička sesekljanega peteršilja
Zavremo slano vodo in položimo vanjo rakovice, kuhamo 5 minut, ter jih odstranimo in jih damo v posodo. Na ta način se del okusa rakov izpusti v posodi, v katero vržemo testenine.
Medtem v drugi posodi olju dodamo česen in manjši čili ter vse popečemo.
Sedaj odstranimo klešče rakov in jih položimo v posodo z oljem. Medtem odpremo oklepe in izvlečemo ven vso meso ter ga damo v posodo z oljem in kleščami. Na tej točki pustite vse, kar je v posodi za nekaj minut, nato zmešamo s kapljico vina, pustimo, da izpari in dodamo paradižnik, razrezan na majhne koščke s ščepcem soli.
Kuhamo rakovo omako še 5 minut in pokrijemo s pokrovom.
Odcedimo špagete, in jih damo v omako. Za nekaj minut premešamo špagete z rakovicami, posipamo z mletim peteršiljem in po možnosti zmočimo z kapljico prej omenjene vode.