info@maremarko.si
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Išči

Vongole po ribiško

Vongole po ribiško so okusna ribja jed, zelo hitro pripravljena in idealna za glavno jed ali predjed.

 

Vongole po ribiško
Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Print
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 5 min
    Čas kuhanja
    10 min
    Porcije za Čas priprave
    4 osebe 5 min
    Čas kuhanja
    10 min
    Vongole po ribiško
    Votes: 2
    Rating: 4.5
    You:
    Rate this recipe!
    Print
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 5 min
      Čas kuhanja
      10 min
      Porcije za Čas priprave
      4 osebe 5 min
      Čas kuhanja
      10 min
      Sestavine
      Porcije za: osebe
      Priprava

      Temeljito operite školjke. Na žlico položite 4 žlice olja in popražite česenove stroke. Izpraznite školjke in jih dodajte v posodo, zalijete z vinom in nadaljujte kuhanje na srednjem ognju nekaj minut, dokler vino popolnoma ne izhlapi. Pokrijte s pokrovom in kuhajte še 2 minuti. Ko so vse školjke dobro odprte, dodajte sesekljan peteršilj, premešajte nekajkrat in vaše školjke so pripravljene!