Gratiniran jastog
Zagotovo recept za posebne priložnosti, pripravljen v zelo kratkem času.
Gratiniran jastog ima zelo pomemben visualen impakt, je odličnega okusa in prav tako zelo hitre priprave.
Sestavine
- 2 Jastoga
- 3-4 žličke Krušnih drobtin
- ščepec Extra deviško oljčno olje
- 1 šopek Peteršilja
- 1 strok česna
- 1 Limona
- 1 svež Ingver
- ščepec Soli
- ščepec Popra
Porcije za: osebe
Priprava
V skledo nalijemo drobtine, peteršilj in zmleti česen, ščepec soli in popra ter naribanega ingverja. Zmešamo z dodajanjem malo olja.
Operemo jastoge in jih razrežemo na polovico po dolžini, položimo jih v ponev z malo olja na dnu.
Mešanico krušnih drobtin zmešamo z oljem ter nanesemo po površini jastogov in pečemo pri 200° približno 15 minut ali dokler na površini ni vidna lepa zlata skorja.
Pečene in hrustljave jastoge posipamo z naribano limono, ki okrepi okus raka.
Ne ostane nam drugega kot servirati. Dober tek!