Pedoči alla busara
Klapavice alla busara vas v trenutku prenesejo v eno izmed restavracij ob mediteranskem morju.
Sestavine
- 1 kg Klapavice
- 1 šopek Peteršilja
- 2 Stroka česna
- 50 g Suho belo vino
- 40 g Krušne drobtine
- ščepec Extra deviško oljčno olje
- ščepec Črn poper
Porcije za: osebe
Priprava
Školjke najprej pripravimo in očistimo. Nato olupite dva stroka česna in jih popečite v ponvi z ogretim oljem. Ko rahlo porjavijo dodate školjke in šopek peteršilja. Vse skupaj zalijemo z belim vinom in pokrijemo s pokrovom. Počakati moramo, da so vse školjke odprejo, nato odstranimo stroke česna in dodamo nekaj črnega popra. Ko ugasnemo ogenj dodamo krušne drobtine in peteršilj, ki ste ga predhodno narezali. Zmešajte vse, da drobtine ne ostanejo samo na površini. Postrezite klapavice alla busara še vroče!